Ankara Reformer Pilates

Son zamanların trendi olan reformer pilates de hareketler, matın üzerinde yapılmaz. Makineler kullanılarak yapılan çeşitli hareketleri kapsamaktadır. “Aletli pilates” ya da “apartlı pilates" de denilmektedir. Pilates, kendi vücudumuzu dinlememiz, kendi ağırlığımızı kullanarak dengede kalmamız, kaslarımızı güçlendirmemiz için yaptığımız birtakım hareketlerdir. Reformer pilates ise birtakım aletler kullanarak yapılan pilates hareketleridir.Zihni kullanarak, kaslar üzerinde etki kurmamızı sağlayan pilates hareketleri hem ruhsal hem de fiziksel açıdan sizlere birçok fayda sağlamaktadır. Pilates yaparak vücudunuzu dengede tutar, omurganızı daha dik tutar ve kaslarınızı güçlendirip, esnekliğinizi arttırırsınız. Ancak reformer pilates yaparak kaslarınızı daha da güçlendirirsiniz. Reformer pilates ile daha güçlü bir kemik yapınız oluşur ve bu durum hareket çeşitliliğinizi arttırır. Uzun ve kuvvetli kaslara sahip olacağınız için, oldukça güçlü bir kas sisteminiz oluşur. Kaslarınız esneyeceği ve kuvvetleneceği için, günlük hayatınızda yaptığınız basit bir hareketi bile daha pratik yapacaksınız. Sırt, bel ağrılarınızın hafiflediğini ve zamanla kaybolacağını hissedeceksiniz.

Vücudunuzu Tanımalısınız

Pilates yaparak var olan formunuzu korursunuz. Vücudunuzu dinler, daha esnek bir yapıya sahip olursunuz. Ancak reformer pilates yaparak yağ yakabilirsiniz. Kalori yakma oranınız artış gösterir, yağ oranınız azalır ve kas sisteminiz güçlenir. Bunlara bağlı olarak da kan dolaşımınız artış gösterir. Pilates yaparken çoğunlukla yer ile temas halinde bulunursun. Reformer pilates yaparken ise kullanacağın aletler olacağı için yer ile temasın biraz daha kesilir. Yani yer çekimi daha az hissedilir. Bu durumda yapılan uygulamaların daha kolay yapılmasını sağlar. Tıpkı pilateste olduğu gibi, reformer pilates de kambur duruşu düzeltir. Daha dik ve özgüvenli durmanızı sağlar. Kas sisteminin güçlenmesi ve esnekliğin artması, kadınlarda ya da erkeklerde spor sırasında yaşanacak olan sakatlıkları en aza indirir.

Vücudunuzun Tamamını Çalıştırır

Pilates yaparken tüm vücudunu eşit bir şekilde çalıştırırsın. Dengeyi çoğunlukla eşit dağıtırsın. Bölgesel incelme pilatesde biraz daha zordur. Reformer pilates yaparken daha çok bölgesel çalışırsın. Karın bölgesi ile bir şikayetiniz var ise oraya yönelir, sırt bölgeniz ile bir şikayetiniz var ise oraya yönelirsiniz. Bu konuda size en büyük yardımcı, Ankara reformer pilates hizmeti ile siz de bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Alt Karın Kaslarını Çalıştırmanıza Yardımcı Olur

Reformer pilatesin en büyük katkısını alt karın kasını geliştirmede görebilirsiniz. Özellikle doğum sonrasında oluşan göbek sarkıklığını şikayetlerini inanılmaz derecede hızlı bir şekilde yok etmektedir. Güçlü bir karın ve bel görünümü oluşturmaktadır. Boyun ve bel fıtığı riskini azalttığı gibi doğru nefes alımı bir alışkanlık haline getirir. Bazı bölgelerde yoğun, bazı bölgelerde az da olsa tüm kas grubu çalışmaktadır. Bu durumda vücut homojen bir görünüme sahip olmaktadır. Tüm vücudun dayanıklılığı artmaktadır. Bunların yanında ruhsal olarak da büyük avantajlar sağlamaktadır. Konsantrasyon kabiliyetinizi arttırır. Çünkü egzersiz boyunca tüm konsantrasyonunuzu vücudunuza verirsiniz. Böylece konsantrasyon becerinizi geliştirmiş olursunuz. Stresi azaltır. Kendinizi daha iyi hissetmenize neden olur. Daha güçlü ve daha güzel gördüğünüzü fark etmeniz sizi daha mutlu biri yapar. Sizin mutluluğunuz ise çevrenizdekilere de pozitiflik olarak yansır. Ankara reformer pilates salonlarında eğitmenler ile sizlere uygulamalı olarak hizmet verilir. Vücut yapınıza, kilonuza, boyunuza, varsa rahatsızlığınız uygun olarak programlar tasarlanacak ve uygulamalar sizlere uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Güvenilir Uzman ve Kurum Seçimi Çok Önemli

Ankara reformer pilatesi tercih ederek daha kısa sürede çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Sertifikalı ve eğitimli uzman çalışanlar tarafından, güvenli ve kaliteli hizmet almak istiyorsanız, https://eniyipilates.com/aletli-pilates-salonlari/ankara/ adresine göz atmanız yeterli olacaktır.